Facebook

Login

Najnovšie na fórume

Linux VS MS Windows

Vsetko viazane za pocitace a Internet

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod yoda » 04 Sep 2007, 19:47

Linux je pre programenrov aj l'udi co trochu vedia soft. development. Windows je pre point and click. Neviem preco vravite ze vam je linux pomaly a ze vam crashuje. Linux ked' sa postavi tak robi aj to dobre tj. vyborne. Uptime na nasich linux boxes je okolo 5-6 mesaci. Windows nie., Ale nove windows ano su dobre s ohl'adom ze pokradli vel'a source od sun aj open source. co mn'a tyka Windows su predrahy aj je to jedna lopovska, monopolska giga corporacia. Len s tov jednov pricinov nacim prejst' na linux.
Obrázok používateľa
yoda
Newbie
Newbie
 
Príspevky: 2
Založený: 03 Sep 2007, 09:00
Bydlisko: U.S.A.

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod messy » 04 Sep 2007, 21:52

Uptime na nasich linux boxes je okolo 5-6 mesaci.


Mne je :lol:
Uptime 311 days 21 hours 25 minutes
Distro Name Fedora Core release 1 (Yarrow)
Kernel Version 2.4.30-2-s5 (SMP)
Obrázok používateľa
messy
General
General
 
Príspevky: 152
Založený: 01 Jún 2004, 09:00
Bydlisko: Kysac

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod yoda » 11 Sep 2007, 02:26

I rest my case.
Obrázok používateľa
yoda
Newbie
Newbie
 
Príspevky: 2
Založený: 03 Sep 2007, 09:00
Bydlisko: U.S.A.

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod JohnyBravo » 05 Máj 2008, 07:40

yoda napísal:Linux je pre programenrov aj l'udi co trochu vedia soft. development. Windows je pre point and click.


Ani toto je uz ni pravda. Vcera som nainstaluvav Ubuntu 8.04 a nastaviv ho /aj pripojenia na net cez WiFi/ bez aby som jediny raz misev pouzit comand prompt. Distribucia je user friendly /aj pocas instalacii/ na urovni win, a obsahuje secko co cloveku nacim na domace pouzitia. Jedine si nacim stiahnut kodeke za pozerania divix-ov a pocuvnia mp3, ale aj to si urobi sama, po prvom spusteni divixu alebo mp3, jedine nacim potvrdit, ze si chces stiahnut a instaluvat tieto ¨cierne" veci /podla filozofii linuxu/ do kompu. So get and enjoy v slobodnom softveri :)
offline
Obrázok používateľa
JohnyBravo
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 402
Založený: 09 Júl 2005, 09:00

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod Virus » 06 Máj 2008, 18:15

Novy Hardy(8.04) niekedy vie "zavrckat", ale je ok, kym predosli Gutsy je vyborny...

http://www.whylinuxisbetter.net/
(diskutabilne, ale od vyska hlava neboli...)
Obrázok používateľa
Virus
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 65
Založený: 11 Mar 2008, 09:00

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod JohnyBravo » 06 Máj 2008, 19:59

Virus napísal:Novy Hardy(8.04) niekedy vie "zavrckat", ale je ok, kym predosli Gutsy je vyborny...

V com? Kedy? Ako? Zateraz secko ok. Co mozem cakat?
offline
Obrázok používateľa
JohnyBravo
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 402
Založený: 09 Júl 2005, 09:00

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod Virus » 09 Máj 2008, 19:56

No aj mne je teraz vsetko ok. mal som problemy s hardverom a cackal som Compiz a efekty, tak som myslel, ze to bude v tom...teraz robi super. Takze nemaj brige Johny, OS je zakon.
Obrázok používateľa
Virus
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 65
Založený: 11 Mar 2008, 09:00

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod Hosenpfeffer » 20 Máj 2008, 07:55

Je to naozaj ako pise JB - vcera som nainstaluvav svoj prvy Linux - slabsiho brata Ubuntu - Xubuntu 8.04 (lebo som to davav na PII-400 co je menej ako doporucena konfiguracia pre Ubuntu) a secko bez problemov. :ban1:
Dokonca sa mi zda ze ma otravuvav menej s kadejakyma otazkami ako instalacia Windowsu.
Este len taka otazocka: neviete ako je tu s touto distribuciou Linuxu co sa tyka pridavania hardwareu - je to plug&play ako windows ci ked pridam novy HW tak ho musim manualne doinstaluvat?
Obrázok používateľa
Hosenpfeffer
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 612
Založený: 13 Aug 2006, 09:00

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod GreenSmith » 21 Máj 2008, 01:12

Hosenpfeffer napísal:...
Este len taka otazocka: neviete ako je tu s touto distribuciou Linuxu co sa tyka pridavania hardwareu - je to plug&play ako windows ci ked pridam novy HW tak ho musim manualne doinstaluvat?


nemisis tam nist manualne doinastaluvavat, budz ti to sam automaticky spozna,alebo si tam len naklikas co ckes mat (tj. zakvacis si a uz to mas nainstaluvanvo ) (takto to bezi pod kubuntu, ten xubuntu nepoznam, ale je to ista distribucia tak asize bude to rovnake ;) ) taky isty fazom je aj za instalaciu programov...
Puma
Obrázok používateľa
GreenSmith
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 144
Založený: 20 Feb 2007, 10:00
Bydlisko: somewhere over the rainbow

Re: Linux VS MS Windows

Odoslaťod Hosenpfeffer » 21 Máj 2008, 07:29

No Xubuntu je ednoduchsi/okliesteny. Npr. nema ziadne GUI na nastavenie systemoveho proxy, ale sa musia manualne pomenit konfigurake.
Potvrdzujem ze pridane zariadenia po instalacii sa automaticky rozpoznaju a nainstaluju.
BTW, nakoniec to len predsa nebolo take easy a som predsa troska bojuvat, ale scasti aj kvoli vlastnej hluposti - ked som tam hodiv tu sieťovku a druhu graficku kartu zistiv som ze nejde zvuk.
Najskor som vyskusav secko co popisuju tu:
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-205449.html
ale nist.
Našťastia predtym ako som ich hodiv som preveriv ze ide takze som vedev ze problem bude zrejme v tom ze som ich tam pridav tak som ich vybrav vo. No a vtedy som si uvedomiv ze sietovka je priamo na motherboarde takze problem zrejme sposobilo to ze tam boli 2 sietovke a zrejme nezostalo dost resource-ov (npr.IRQ). Ked som vybrav tu zvysnu sietovku vrativ sa aj zvuk. :-)
Druhý problém co som mav bov v tom ze som ho pripojiv do sieti de je windowsovsky ISA proxy s NTLM protokolom na autentifikaciu, takze mi samozrejme nefungovalo instaluvania programov zo sieti (apt-get). Kcev som to vyriesit tak ze by som priamo na Linuxe nainstaluvav ntlmaps (http://ntlmaps.sourceforge.net/) ale ani zaboha ho rozbehnut, nepomohli ani procedury popisanie pre Ubuntu (na diskusiach sa spomina ze instalacia ma chybu): http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=400210
Nastastia ntlmaps mi kvoli Skype (kery sa tiez nevie autentifikuvat s NTLM) uz bezi na mojom kompe, tak vyuzijem docasne moj komp ako proxy pre Linuxa, aj tak je to len docasne...
BTW, preco nefunguje prikaz:
ls | grep abc
Inac este edom paranormalny jav - nastaviv som si dve varianty tastature - sk a us (Option "XkbLayout" "sk,us" v xorg.conf) ale ked si prepnem na US tastaturu a v command line (terminal) napisem akykolvek command kery obsahuje medzeru (npr. cd Desktop) tak mi vyhlasi ze "command cd Desktop not found". 8O Som z toho jelen...
Obrázok používateľa
Hosenpfeffer
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 612
Založený: 13 Aug 2006, 09:00

Predchádzajúca

Naspäť na Computers, Accessories & Internet



Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

cron

Meniny

Dnes má meniny: Kornélia
Zajtra: Osvetin, Slávka
Napozajtra: Abrahám

Pranostiky

Keď je december studený, je vždy s úrodným rokom spojený.

Facebook

©2004-2017 Petrovec.com | www.petrovec.com | admin@petrovec.com