Facebook

Login

Najnovšie na fórume

Sat Tract dilema ?

Vsetko viazane za pocitace a Internet

Sat Tract dilema ?

Odoslaťod ivan » 03 Nov 2008, 00:34

Ok takto, ja lem vynasam moje skromnie skusenosti s tymto tzv provajderom. Ak volakto ma inaksie nak slobodne ich podeli s nami.

Situacia je ze ja byvam na Sejkach. Mam paket 256flat kery platim okolo 1200 din.

Takto: internet posle 01 v noci do 05 rano skoro nerobi. Moja sumnja (keru mi nikto nepotvrdi) je ze zmensia propusnost lebo sa ocakava ze nikto normalny nebude hladet svoj komp o tom case. Viem ze ludia nahavaju cez noc downloaduvat ale to zacina o 11 tak preco mne to zacina presne o 01 ? Ked som volav tehcnicku (kera o tom case normalne nerobi) tak mi poviedali ze oni o tom nist nevedia ze misim navolat kym problem existuje (co je zas neizvodljivo). Tak to bolo celvo leto. Posle situacia je este horsia a stava sa velmo casto (odpriliky bar 3x denne na od 30 od 60min) ze mi internet funguje takto:

Obrázok
(NIST mi netahalo net (garantujem zivotom) sem tohto pinguvania a ani reset modemu aj routeru aj kompu (hociakym poradim aj trvanim) nepomohlo)
ak volakto nevie co to znamena tak lem poviem ze dial-up ma ping na tem google MAX 100ms (co je 13raz tuksie ako toto). Technicka normalne nema pojma o com sa robi alebo pekne poviedia ze mi negarantuju rychlost protoku.

Kedze negarantuju niaky minimum protoku ja som si sami vina. Ak ste sa uz nepresli takto ako ja tak vam radim zobrat hociaky inaksi net. HOCIAKY.

Inac lem za porovnania v novom sade v byte mam neobee ADSL kery platim 1300 din mesacne, rychlost je 768 (3x tuksie od tochto) a robi 100x lepsie. Konkurencia je cudo, monopol je bzvz.

Ugl ak vam robi sat trakt ok (tj lepsie ako mne - tj vam uglavnom robi) tak vam naozaj zavidim. Ak vam robi ako mne tak sucitim s vami. Misev som toto s volakim podelit a toto mi vypada ako the best place :)
ivan
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 11
Založený: 01 Sep 2004, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod floyd » 03 Nov 2008, 20:50

To iste mam aj len za 1450din mesacne,a cakam kedy uz adsl pride sem...
Obrázok používateľa
floyd
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 90
Založený: 29 Okt 2006, 09:00
Bydlisko: petrowec

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Virus » 03 Nov 2008, 23:06

Rovnaku situaciu ako Ivan mal som aj ja. Lenze mne skresali rychlost presne kazdy den o 22.00 a tak cele leto. Aj ked som zakupil staticku IP. Az ked som sa vydral na ich cez telefon a napisal im zopar mailov, ci filtruju protokoly (ako napr. torrent) protok urobil len BAM! a skocil na maximum. A tak mi je to aj doteraz. Teraz s nimi nemam problem. Uvidime dokedy.
Obrázok používateľa
Virus
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 65
Založený: 11 Mar 2008, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Peivan » 03 Nov 2008, 23:24

Mame tu aj wirelles v Petrovci........
Obrázok používateľa
Peivan
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 14
Založený: 04 Mar 2008, 10:00
Bydlisko: B. Petrovec

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Virus » 04 Nov 2008, 00:26

No neviem ako je to s downloadom na wireless a kolko by som tym zatazil siet lebo som heavy downloader HD filmov a tu mi rychlost uploadu 50% downloadu, tak mi zodpoveda toto zateraz viacej.
Obrázok používateľa
Virus
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 65
Založený: 11 Mar 2008, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod ivan » 04 Nov 2008, 00:30

no skrze oca tak si nemozem zakvacit antenu za wireless hor (clovek sa tripuje okolo hromov) a plus som za zezov a podpisav ugovor so sattraktom. Cim vinde tak im odindem hodit modem do hlave...

Rovno ma brat vola (kedze som na normalnom nete teraz v NSe) nak mi ohlasi ze zas nerobi... Ludilo je ako si oni necenia musterije...
ivan
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 11
Založený: 01 Sep 2004, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Wity » 04 Nov 2008, 01:45

Hehe preco mi nije cudnvo toto...ako keby som to este volade videl u nas..alebo lepsie sa spitat de som tuto situaciu nevidel :lol:

Inace ni som na sat trakte aj neviem aky je net/ping ale volako vam pomozem vysvetlit preco sa vam to stava


To, ze net slabsie robi od 1 do 5 je velmi jasne aj lahko pochopitelne. SatTrakt(ST) vie, ze cez den je najvacsia navala na surf ale vzdy jesto aj download.Vtedy je najviac ludi na nete a preto musi aj net byt kelko telko solidny pre normalne pouzivanie lebo v opacnom pripade telefon by im bol dost hot. Kazdy vie a tak aj ST, ze cez noc malo kto je na nete tj surfuje ale zato vie, ze cez noc jesto ti co downloaduju cize nahaju komp nak strha celu noc. Ked ze ST berie net od nasho draheho mileho monopolistu Lelekoma aj ho plati pekne peniaze v zaujme im je mat cim mensi mesacny protok a samim tym aj menej vydavkou za net a samim tym vascie zarobky pre seba.
Neviem ako vyzera ugovor s ST-om aj ci tam pise, ze vam ST garantuje rychlost, to musi niekto druhy povedat kto dvokladne precital tem papierik :evil: . Ale aj da garantuju protok zasek by mali vyhovorku, ze to nije je do nich, ale do nadprovajdera tj. Lelekoma.Tak, ze boli by ste na istom.
Nak dokoncim za ten download cez noc.Teda aby mali cim mensi protok oni narichtuju svoje serveri aby od npr presne 01:00 zmensili protok(velkost DL/UP) a to trvalo do rana 5:00h. Pre tych co nie su downloaderi ani to nezbadaju ale preto pre ST to ma velky vyznam lebo ushporia tych trocha mb :wink: .Technicka "podrska" sa robi mutava a nevie o com je rec tj, vie ale povie vam navolajte ked sa ta chyba stava a vtedy to mozeme pozriet.Normalka, ze o 1 posle pol noci TP nerobi a vy nikda nezbadate preco vam net tak zle robi.Inace serveri maju tu moznost ohranicic rychlost lem pre urcitu skupinu ludi npr flat pakety lebo chape sa, ze ti ktori si zobrali flat maju na plane download. Kolko ja viem v Petrovci vacsina maju tie home pakety tak, ze ohranicit rychlost na flat userov nerobi im velky problem. Toto moze by v praksi ale aj nemusi.Mozno seckych ohranicia ,ale home pakety nestahuju nist vacsie ale prevazne ide o surf a oni ten mensi DL telko nepocitia ako flat useri ktory strhaju nieco.


Ako prve lag(ping) je cas alebo pozdenie stahujuce sa na data pakety ktore cestuju cez internetovu siet. Cize je to cas za ktory je potrebne nejakemu udaju aby stihol od vazno kompa do ziadajucej destinacie npr sajtu google a naspek do vasho kompa. Oznacuje sa v ms.
Svoj ping mozete testovat tak, ze kliknete na start > run > ukucate cmd>enter > ping adresa ktoru kcete pingovat, moze bit hoci ktory server alebo sajt, pise sa v tvare url ( npr. www.google.com) alebo v tvare ip ( npr. 10.100.10.10) > enter. Dalej sa vam vypisu udaje o tom kolko je ping ako co mozete vidiet na obrazku u ivana.

Co sa tyka toho pinga cize laga tu moze byt viac dovodov:

Ako prve jeden z dovodov preco sa zjavuje lag moze byt vas komp ktory je spomaleny a nestiha tak richlo spracuvat odchadzajuce/prichadzajuce pakety. To mozu sposobit aj rozne messengeri, firewall alebo aj virusi v krajnom pripade.Mozno aj LAN karticka ma nejake problemy s driverami alebo jednoducho prestala fungovat ako co by mala.
Riesenie: preskenuvat komp od virusov, vyklucit programy ktore su vam nie potrebne eventualne ich vytriet, update driverov pre LAN, sprobuvat druhu karticku alebo reinstal OS ;)


Druhy dovod preco sa moze zjavit lag je siet na ktoru ste pripojeny je nie nadostac kvalitne urobena alebo ma mensiu kapacitu ktora nije je dostatocna pre tolko userov. Konekcije nije su stabilne a javy sa strata udajov cize data loss. Ked vas modem posle udaj na server stava sa ze sa ida cestou zatrati tj nestihne do destinacie(servera) a preto modem znovu zasiela ten udaj az kim on nestihne na ziadanu destinaciu.Dosledok toho je lag tj vasci cas ktory je potrebny aby ste dostali naspat svoje ziadane udaje.
Riesenie: vi ste tu bezmocni, jedine provajder moze napravit a to tak, ze najde kde su slabe body siete kde je najcastiejsie data loss.

Treti dovod moze byt, ze provajder nema nadostac silne servery a ked je najvacsia navala servery nestihaju spracuvat vsetky data pakety tak rychlo, potom data pakety cakaju a tak sa javi lag.Cez den je velka navala a kedze je u ST najviac home paketov tie pakety prevazne surfuju a maju mnoho rekvestov na server tak vam je jasne preco sa javi lag viac raz na den.
Riesenie: provajder bi musel postavit mocnejsie serveryktore budu nadostac silne aby rychlo a kvalitne spracovali data pakety od userov.

Stvrty dovod preco sa moze javit lag je, ze provajder pouziva nekvalitne servery ktore nemozu tak rychlo a kvalitne spracuvat mnozstvo rozlisnych data paketov a ednoducho pobrljavia, sa zapucaju na momenty alebo dlksi cas a dosledok toho sa javy lag.
Docasne riesenie moze byt restart tych serverov cim by sam mal odstranit lag na urcity cas. Trvale riesenie je zamena tych serverov kvalitnejsima ktore nepobrlavia :wink:

Piaty dovod moze byt, ze provajder dava menej netu do siety ako co by bolo nacim dosledok toho je, ze nemoze mat kazdy user kvalitny net a to sa potom stahuje na rychlost neta a pingu u usera. Preco nedava kvalitny net? Preto ze aj on samy (provajder - ST) nedostava kvalitny net od svojho nadprovajdera v tomto pripade Lelekoma. Lelekoma boli ... ucho, lebo aj on ma v zaujme zarobit cim viac penazi cize kupit cim menej netu zo zahranicia a paprene ho predavat jeho podprovajderom po moznosti cim viactim tim lepsie. Tu sa neda nist robit, monopol je monopol..co moz :(


Takato situacia v Petrovci (aj v drzave) potrva kym nepridu viacti provajderi a zjavi sa konkurencia, bude lepsi net, lacnejsi a kazdy provajder bude sa usilovat dostat novih userov ale aj zadrzat tych starych davanim im kvalitnejsi net s lepsim pingom a slubenou richlostou.

A do tedy sladke muke s timto pingom a rychlostou netu. :cry:

Inace za vztah Download aj Uploadu u ST je smiesny.

Tolko odomna...


yours Sincerely,

Wity
Obrázok používateľa
Wity
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 13
Založený: 20 Feb 2007, 10:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Hosenpfeffer » 04 Nov 2008, 10:21

Virus napísal:Rovnaku situaciu ako Ivan mal som aj ja. Lenze mne skresali rychlost presne kazdy den o 22.00 a tak cele leto. Aj ked som zakupil staticku IP.
Staticka IP nema veze s rychlostou. Tam ide lem o to ci bude stale rovnaka IP alebo sa pri kazdom resete spojenia vytvori nova IP, co je dolezitvo ak Vam volakde povoluju pristup na zaklade IP adresy, ak kcete mat na DC++ aktivny mod kery tiez funguje na zaklade IP adresy a aby ste nemiseli stale sleduvat ci sa Vam nezmenila IP a menit ju nasledne v DC++, atd...
Wity napísal:To mozu sposobit aj rozne messengeri, firewall alebo aj virusi v krajnom pripade...
Riesenie: preskenuvat komp od virusov, vyklucit programy ktore su vam nie potrebne eventualne ich vytriet, update driverov pre LAN, sprobuvat druhu karticku alebo reinstal OS ;)
Ja este len dodam ze to mozu, a mozno je to aj najcastejsi dovod celkovyho spomalenia kompu, sposobit antivirusy beziace v pozadi a kerie skenuju online secko co ide po sieti. Cize ako prvo co ja doporucujem uzivatelom keri maju problem s rychlostou cohokolvek je: nepouzivajte antivirus kery bezi stale! Je to nepotrebna hlupost, vlastne antivirusovie programi sa mozno najhorsie virusy ;-). Ja som v zivote nemav virus na kompe. Celkom staci spravat sa rozumne, teda nespustat subory od neznamich ludi (teda programy - samozrejme ze virus nemoze byt v obrazku, v mp3 ani vo filme), pripadne si zapnut firewall ci uz ten standardny windowsacky alebo ZoneAlarm alebo volaco podobnvo. A ak sa bas tak velmo bojite ze virusi utocia na Vas zo vsetkych stran a ze sa na Vas komp mozu dostat aj cez vodovodny kohutik, tak staci raz tyzdenne preskenuvat cely komp.

No ale ivanov problem je pravdepodobne ni na jeho kompe lebo by mu net isov pomaly stale a ni len niekedy. Je evidentne na strane providera. Ci je to umyselne alebo nie neviem posudit. Spomalit net v noci by mohlo aj to ze v noci downloaderi stahuju kvanta dat - vacsinou to vo svete funguje tak ze lacnie flat programi maju volaku agregaciu npr 1/16- to laicky znamena ze na "edom drot" sa zakvaceni 16 useri a rychlost netu, teda tych 256 je za seckych 16-och na tej ednej linky. Cez dem to clovek kery lem browsuje ani nepociti preto lebo sa pri browsuvani prenasa maly objem dat a ak by aj browsuvali seci 16-ti naraz tak je to ni problem lebo pri browsuvani sa prenesie stranka a potom kym si ju clovek prezera tak dlho-dlho sa neprenasa nist. Pri downloade je to ale ina kava lebo tam sa konstante tahaju data zo sieti a ak sa tahaju maximalnou rychlostou (co zavisi od toho aku ma upload rychlost tem od koho tahate) tak teoreticky ak by tahali naraz dvaja agreguvani tak ich rychlost bude o polu mensia teda 128 - samozrejme to je len teoreticky priklad v reale sa to nigda neda dosiahnut kedze data chodia po paketach a medzi dvomi paketami je naveky pauza na potvrdenia, atd...

Ci to je globalny problem celyho petrovca alebo npr. ednyho bloku sa zisti ednoducho tak ze si mozete porovnat ci v istom case robi zle net aj susedovi. Ak robi susedovi dobre nacim si preverit vlastnu linku tak ze si domov donesiete susedov komp. Ak jemu robi dobre problem je vo vasom kompe. Ak aj jemu na vasej linky robi zle tak je vec v linky a riesit to ma provider.

Kde je dalej problem ci v agregacii, ci v jeho opreme, ci v Telekome,... , je uplne edno, najdolezitejsie je zeby provider mav vyriesit uzivatelov problem pripadne mu dat normalno vysvetlenia preco sa ten problem neda vyriesit. Secko ostatnvo sa vyhovorke a arogancia. Nenacim sa dat odbyt vyhovorkou ze nacim zavolat vtedy ked je tem problem lebo ich servre by mali loguvat (teda zapisuvat) co sa deje cely dem a na zaklade logov mozu zistit ci bov a preco bov volaky problem npr. vcera v noci. Nacim vidiet co pise v zmluve a ak to zmluva dovoluje hrozit im zrusenim zmluvy. Kym im nepricvikate gule tak na Vas budu z vysoka ***.
Obrázok používateľa
Hosenpfeffer
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 612
Založený: 13 Aug 2006, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod messy » 05 Nov 2008, 09:22

Hosenpfeffer napísal: Ja som v zivote nemav virus na kompe.


Tak ani nevies ze si ho mav alebo mas :D

Hosenpfeffer napísal: pripadne si zapnut firewall ci uz ten standardny windowsacky alebo ZoneAlarm alebo volaco podobnvo.


tem windows firewall je bzvz...
ak neveris poslem ti program na mail alebo ti dam link.
Pozbieram ti napr password za icq, alebo volaky fajl, lem povedz co chces, a windows firewall neprihlasi nist a normalne ani antivirus.

Hosenpfeffer napísal:
A ak sa bas tak velmo bojite ze virusi utocia na Vas zo vsetkych stran a ze sa na Vas komp mozu dostat aj cez vodovodny kohutik, tak staci raz tyzdenne preskenuvat cely komp.

nestaci tj nacim preverit registry a services
Obrázok používateľa
messy
General
General
 
Príspevky: 152
Založený: 01 Jún 2004, 09:00
Bydlisko: Kysac

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Hosenpfeffer » 05 Nov 2008, 17:34

messy napísal:Tak ani nevies ze si ho mav alebo mas :D
Kym je dobry tak mi nezavadzia. ;-)

messy napísal:tem windows firewall je bzvz...
Mozno, neviem. Ja pouzivam ZoneAlarm, ale niekeri tvrdia ze aj ten Windowsacky je postacujuci.

messy napísal:
Hosenpfeffer napísal:
A ak sa bas tak velmo bojite ze virusi utocia na Vas zo vsetkych stran a ze sa na Vas komp mozu dostat aj cez vodovodny kohutik, tak staci raz tyzdenne preskenuvat cely komp.

nestaci tj nacim preverit registry a services
:lol: No ved pisem CELY KOMP. Sucastou kompu su aj registry a servisy. ;-)
Obrázok používateľa
Hosenpfeffer
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 612
Založený: 13 Aug 2006, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod ivan » 11 Nov 2008, 00:49

ma fora je ze ti onu na flate negarantuju niaky minimum rychlosti (pise v ugovore tj ne pise ze garantuju a oni to citaju ako ne garantujemo)...

Co sa tyka rest spomalenych veci tak vam mozem povedat ze sattrakt ma okolo 5 outgoing IPs co znamena ze ma 5 routerov (kompov, w/e) na CELU svoju internet siet (viem podla RapidShare)...

Inac co sa tyka telekomu oni sa posledne celkom fajn, recimo moj neobee adsl berie cez nich, za cely mesiac som 1 (presne raz) mav pad rychlosti ako co mam parraz denne na ST a kedze im technicka bola online tak mi pekne povedali - router nam crkov, menime ho bude ok za 15min aj bolo... ST je ednoducho bezobrazni lebo sa im moze lebo, hat, v nasom petrovci nemaju niaku konkurenciju... Da im zbehne tam ADSL tak prepadnu cim ludom vitecu ugovori (ak ni aj driov)
ivan
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 11
Založený: 01 Sep 2004, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Wity » 12 Nov 2008, 23:39

Teda vyzera, ze sat trakt dava malo netu do sieti. Inace som pocul od viactych ze im sa net dost zhorsil.

Este horsie bi bolo to ze tych 5 outogoing adresov teraju cez menej ruterov tj cez loadbalans co osobne velmi nekcem lebo stale ta "hadze" na druhu ip de je menej optazeni link(co je pozitivne) ale zasek mne je potrebna kelko telko stabilnejsia ip adresa a ni aby sa mi posle kazdyho refresha menila :?
Obrázok používateľa
Wity
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 13
Založený: 20 Feb 2007, 10:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod ivan » 13 Nov 2008, 11:45

no u nich loadbalance znamena ze ta prehodi z mrtviho routeru na mrtvi router :D
ivan
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 11
Založený: 01 Sep 2004, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Wity » 13 Nov 2008, 19:44

ivan napísal:no u nich loadbalance znamena ze ta prehodi z mrtviho routeru na mrtvi router :D


lol :smeh4:
Obrázok používateľa
Wity
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 13
Založený: 20 Feb 2007, 10:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Virus » 23 Nov 2008, 18:39

no bol som dnes na STT strane a toto pise, ze vraj:

Kao što smo i obećali, uskoro nudimo nove Internet pakete kablovskog Interneta bez ograničenja sa većim brzinama, flat light. Ovi paketi imaće duplu brzinu download-a i manju brzinu upload-a po manjoj ceni od cene trenutnih paketa istih download brzina.

I u okviru ograničenih – limitiranih paketa povećaćemo brzinu protoka dok ograničenja pri tom ostaju ista.

Dosadašnji flat home paketi kablovskog Interneta će ostati u našoj ponudi pod istim uslovima i po istim brzinama protoka. Jedina mala promena koja će uslediti kod starih flat paketa je njihov nov naziv – flat pro.
Obrázok používateľa
Virus
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 65
Založený: 11 Mar 2008, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod ivan » 05 Dec 2008, 21:59

boze akvo je toto drania... Uglavnom za istu cenu jesto 3x vecia rychlost aj vela vecia spolahlivost... Teraz lem cakame ADSL v petrovci aj sattrakt prepadne cim mu vytecu zmluvy..
ivan
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 11
Založený: 01 Sep 2004, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Virus » 06 Dec 2008, 00:53

No neviem ako je to s vami, ale mne po tychto paketskych zmenach skresali upload za 50% a nemenil som vobec paket. Ked im zavolam, tak nikto nevie v com je vec. Asi im zratam realny paket ktory mi poskytuju a zaplatim im len to co som dostal. Na Spedtest.net mam kazdy den parkrat zaznamenanu rychlost. Pederi
Obrázok používateľa
Virus
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 65
Založený: 11 Mar 2008, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod ivan » 02 Dec 2009, 19:04

ja lem hlasim ze som na ADSL a ze zajtra tajdem roztrhnut zmluvu z STTom :) a na port som si dockav tyzdem co je celkovo fajn :)
ivan
Junior Member
Junior Member
 
Príspevky: 11
Založený: 01 Sep 2004, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod Hosenpfeffer » 03 Dec 2009, 09:18

Okrem toho ze roztrhas zmluvu bolo by dobre nak ju aj zrusis aby si dalej nemisev platit. ;-)
Obrázok používateľa
Hosenpfeffer
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 612
Založený: 13 Aug 2006, 09:00

Re: Sat Tract dilema ?

Odoslaťod JohnyBravo » 03 Dec 2009, 21:33

Hosenpfeffer napísal:Okrem toho ze roztrhas zmluvu bolo by dobre nak ju aj zrusis aby si dalej nemisev platit. ;-)


Si delas kozy, vole :D
offline
Obrázok používateľa
JohnyBravo
Senior Member
Senior Member
 
Príspevky: 402
Založený: 09 Júl 2005, 09:00

Ďalšia

Naspäť na Computers, Accessories & Internet



Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

cron

Meniny

Dnes má meniny: Lýdia, Anabela
Zajtra: Jana, Ivana
Napozajtra: Františka

Pranostiky

Keď august páli, bude páliť aj víno.

Facebook

©2004-2017 Petrovec.com | www.petrovec.com | admin@petrovec.com